Tagtik

Influencers ziek na poseren bij Spaans meer

'Het Tsjernobyl van Galicië', zo wordt het meer van het Spaanse Monte Neme genoemd. Het is op korte tijd uitgegroeid tot een plek die heel populair is bij influencers. Dat heeft het te danken aan het water dat een lichtblauwe gloed geeft. Het meer van Monte Neme is echter niet zo onschuldig als het lijkt.

Het hemelsblauwe water lijkt perfect voor enkele prachtige foto's, redeneren heel wat Instagrammers. Toch houdt dat gevaar in. Het meer is immers eigenlijk een in onbruik geraakte en onder water gelopen steengroeve, die verbonden is met een mijn. In de mijn werd tot in de jaren 80 wolfraam gewonnen, een mineraal waarmee onder meer het gloeidraadje van een gloeilamp gemaakt wordt. De opvallende kleur van het water is te wijten aan chemische vervuiling.

Enkele influencers zijn echter al serieus ziek geworden na hun bezoekje aan het Tsjernobyl van Galicië. Zo getuigen verschillende Instagrammers van een wekenlange huiduitslag en spijsverteringsproblemen nadat ze een duik namen of er pootje gingen baten. De influencers lijken de gezondheidsklachten er echter graag bij te nemen. Alles voor de likes, lijkt de leuze, aangezien nog meer influencers de afgelopen maanden naar het meer trokken.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Photo by Duri from Mocup on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren