Tagtik

Frans koppel verdwijnt bij wandeling op Madeira: wat is er gebeurd?

Joanna (29) leefde drie weken lang met een ondraaglijke onwetendheid want op vakantie op het Portugese eiland Madeira verdwenen haar ouders plots.

Joanna besloot om op 16 maart niet mee te gaan hiken en van hun gehuurde villa te genieten die dag, maar haar ouders keerden nooit meer terug van hun wandeling.

Véronique en Laurent, respectievelijk 56 en 58 jaar en afkomstig uit het Franse Tarn-et-Garonne, verdwenen toen ze samen met hun dochter op vakantie waren in Madeira. Toen haar ouders niet terugkeerden van hun wandeling, verwittigde Joanna de politie. Sindsdien werd er massaal gezocht naar het Franse koppel met tal van vrijwilligers, politie en technologische hulpmiddelen zoals drones.

De politie hield rekening met elk mogelijk scenario; ontvoering, moord, een wanhoopsdaad, een ongeval...

Maar na drie weken is er mogelijk een doorbraak gekomen in deze verdwijningszaak die in Frankrijk en Portugal veel aandacht krijgt. Wandelaars vonden immers twee levenloze lichamen. Wellicht gaat het om het verdwenen echtpaar. De lichamen lagen vrij dicht bij de gehuurde villa. Het blijft voorlopig nog een mysterie wat er gebeurd is met het Franse koppel.

DNA-analyses moeten de identiteit van de stoffelijke resten nog bevestigen. Maar onder meer de kledij doet vermoeden dat het om Véronique (56) en Laurent (58) gaat. Een autopsie moet weldra meer duidelijkheid brengen over wat er exact gebeurd is.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren