Tagtik

Duitsland neemt drastische beslissing in drugsbeleid

Vanaf maandag 1 april is in Duitsland het kweken van cannabis gedeeltelijk legaal geworden. Daarmee wordt een symbolische belofte van de coalitieregering van de socialistische kanselier Olaf Scholz met de Groenen en de FDP ingelost.

Met de maatregeling wil Duitsland een einde maken aan de zwarte markt, de illegale handel bestrijden en de veiligheid rond het product verbeteren. De Duitse socialistische regering, in een coalitie met de Groenen en de FDP, verwacht dat de nieuwe wet de gezondheidsrisico's van cannabis zal verminderen, omdat het probleem van vervuilde stoffen op de zwarte markt zal worden aangepakt.

Vanaf maandag is het legaal om tot 25 gram gedroogde cannabis op zak te hebben in Duitsland voor persoonlijk gebruik. Thuiskweek wordt ook toegestaan, met een limiet van drie planten per volwassene en 50 gram gedroogde cannabis.

Roken wordt echter verboden binnen een straal van 100 meter rond scholen, kleuterscholen, speelplaatsen en openbare sportfaciliteiten. Het wordt ook verboden om cannabis te roken in voetgangersgebieden tussen 07:00 en 20:00 uur.

(Fausto with MaSi/Source: ZDF/Illustration picture: Esteban Lopez on Unsplash)

Ook dit kan u interesseren