Tagtik

Doorbraak: Verdachte opgepakt in moord op restauranthoudster Cathy (47)

Zondag heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van de moord op de Belgische restauranthoudster Cathy. Ze werd mogelijk het slachtoffer van een fout gelopen overval.

Moord bevestigd
De 47-jarige Cathy deed op de laatste zaterdagavond van maart nog gauw de laatste afwas nadat de klanten vertrokken waren uit haar restaurant in het Waalse Doornik. Vervolgens reed ze met haar wagen naar huis, maar daar kwam ze nooit aan. Maandag werd haar lichaam uit de Schelde gevist. Uit een autopsie blijkt nu dat ze vermoord werd.

De politie sloot meteen geen enkele piste uit, maar vraagt zich vooral af waarom de brandblusser werd leeggespoten in haar auto.

Brandblusser leeggespoten
Haar echtgenoot en zoon sloegen alarm toen Cathy niet naar huis was gekomen. De politie had haar wagen zondagochtend teruggevonden. Die stond nogal vreemd geparkeerd op de parking achter het station, aan de Boulevard Eisenhower. Maar van de vrouw was geen sprake. De auto was op slot en beschadigd en in en over het voertuig was de brandblusser leeggespoten.

Buurtbewoners vonden op maandag 1 april haar levenloze lichaam in de Schelde, vlak bij de oude drukkerij van Casterman op het grondgebied van Kain.

Veel vragen
Het bleef dagenlang gissen naar wat er precies gebeurd is. De brandblusser die leeggespoten was op de wagen kan een teken zijn dat criminelen sporen zoals vingerafdrukken wilden doen verdwijnen op de wagen. Is de Waalse restauranthoudster in handen gevallen van een criminele bende die het op de kassa had gemunt? Er werd meteen een autopsie bevolen om de precieze doodsoorzaak te bepalen. En daaruit blijkt nu dat ze vermoord werd.

“Ze is bewusteloos geslagen en levend in de Schelde geworpen waar ze verdronken is”, klinkt het bij haar familie op basis van het autopsieverslag. “Ze zou een zware slag op het hoofd gekregen hebben en had een gebroken neus.” Ook haar handen waren gekwetst. Volgens het autopsieverslag zou ze levend maar bewusteloos in de Schelde geworpen zijn waarna ze gestorven is, wellicht verdronken. 

Dader gevonden!
Zondag maakte de politie bekend dat een verdachte werd opgepakt.

Volgens La Dernière Heure is de vermeende dader intussen gevat. Het zou volgens de krant gaan om een man die zich “in drugskringen” ophoudt, waardoor de politie zou vermoeden dat Cathy mogelijk het slachtoffer werd van een fout gelopen overval. De verdachte moet maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen.

(FVDV for Tagtik/Source: RTBF - RTL - Nieuwsblad - La Dernière Heure/Illustration: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren