Tagtik

De week start regenachtig met een donderslag

Maandag ontstaan er opklaringen vanaf het westen, maar er zijn ook meer bewolkte perioden met buien, soms intense buien en eventueel vergezeld van een paar donderslagen en/of windstoten. Over het oosten blijft het gedurende een groot deel van de dag zwaarbewolkt met af en toe wat regen en in de namiddag hoofdzakelijk buien. In het westen wordt het dan droger met breder wordende opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit het zuidwesten. Aan zee is de wind eerder matig tot vrij krachtig uit het westen. Dat meldt het KMI.

Maandagavond vallen er nog enkele laatste buien over het oosten van het land, alvorens het droog en helder tot lichtbewolkt wordt over het hele land. In de loop van de nacht ontstaan er mogelijk wat lage wolken, vooral dan in de Ardennen. De minima liggen tussen 6 graden in sommige Ardense valleien en 12 graden aan zee. De wind is zwak, aan zee soms nog matig, en waait meestal uit zuidwestelijke richtingen. In Hoog-België is de wind eerder zwak en veranderlijk.

Dinsdag is het vooral voor de middag vaak zonnig. In de namiddag wordt het wisselend bewolkt. Het blijft overal droog en het wordt 19 tot 24 graden. Er staat slechts een zwakke zuidelijke of veranderlijke. Aan zee steekt in de namiddag een matige zeebries op uit noord tot noordoost.

Woensdag blijft het waarschijnlijk nog droog met zon en enkele wolkenvelden. Deze laatste zijn soms wat talrijker nabij de Duitse grens en over het westen. Het wordt vrij warm met maxima van 21 tot 27 graden bij een zwakke en soms matige zuidelijke of veranderlijke wind. Aan zee steekt er 's namiddags opnieuw een zeebries op.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren