Tagtik

'Beren aan de crack' teisteren buurtbewoners

Een wetgever uit Florida wil dat de staat een wet invoert tegen een plaag van wat hij beschrijft als 'beren die aan de crack zitten en midden in de nacht de deuren van mensen intrappen'.

Tijdens een hoorzitting van het House Infrastructure Strategies Committee drong de Republikeinse staatsvertegenwoordiger Jason Shoaf er vorige week bij zijn collega’s op aan om House Bill 87 goed te keuren, waardoor inwoners van Florida beren mogen neerschieten als ze bang zijn voor ‘een onmiddellijke doodsdreiging of ernstig lichamelijk letsel’.

Volgens deze Republikein uit Florida zouden zwarte beren er massaal verslaafd zijn geraakt aan de crack, waardoor ze onhandelbaar zijn geworden en een gevaar zijn voor de lokale gemeenschap.

De beren zouden de harddrugs in de vuilnisbakken vinden, die ze doorzoeken in hun speurtocht naar voedsel. Sommige buurtbewoners zouden de beren ook zelf voederen, waardoor een gevaarlijke combinatie ontstaat van zwarte beren die crack opeten én bovendien ook gewend zijn aan menselijk contact.

(Tagtik/Source: Huffpost/Illustration picture: Photo by Pete Nuij on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren