Tagtik

Bekende reisvloggers slachtoffer van groepsverkrachting op wereldreis

Een Spaans koppel zag hun wereldreis eindigen in een absolute tragedie. Bij hun bezoek aan India, werd de man in elkaar geslagen en de vrouw verkracht door een groep lokale mannen.

Vincente en Fernanda, bekend met hun Instagram account Vuelta Al Munde En Moto, hebben op vijf jaar tijd al meer dan 60 landen doorkruist met hun brommer. In India ging het echter volledig fout. 

De Spaanse reisvloggers waren op weg naar Nepal via Bhagalpur. Ze hielden halt in Dumka om uit te rusten en hun tent op te zetten in de buurt van de Hansdiha markt. Toen ze in slaap vielen, werden ze echter plots overvallen. Zeven jonge mannen drongen hun tent binnen en mishandelden hen. Ze sloegen Vincente in elkaar en zetten een mes tegen de keel van Fernanda. De zeven mannen verkrachtten de Spaanse vrouw. 

In shock en gewond is het Spaanse koppel nog op eigen kracht bij de politie geraakt. Op social media legt Vincente uit dat ze na de aangifte van de verkrachting bij de politie naar het Saraiyahat Community Health Centre zijn gebracht zodat ze Fernanda konden onderzoeken.

Volgens EuroNews heeft de Spaanse ambassade in India contact opgenomen met de lokale autoriteiten en personeel gestuurd om in de regio te overleggen en Vincente en Fernanda steun te bieden. Drie van de zeven verdachten zitten momenteel in hechtenis.

(Tagtik/Illustration: Photo by Jonathan Forage on Unsplash)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vicente y Fernanda (@vueltaalmundoenmoto)

Ook dit kan u interesseren