Tagtik

Trump saboteert Oekraïne voor zijn campagne

Negen maanden voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde staten is de invloed van Donald Trump al voelbaar. De voormalige president dreigt via zijn bondgenoten in het Congres alle toekomstige Amerikaanse hulp aan Oekraïne stop te zetten.

En Donald Trump heeft eigenlijk nu al een diepgaand schadelijk effect op het Amerikaanse buitenlandse beleid. Op aandringen van Trump hebben de Republikeinen in het Congres immers actie ondernomen om de militaire hulp aan Oekraïne te blokkeren.

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden bleven volkomen onverzettelijk. Als gevolg hiervan lijkt het steeds onwaarschijnlijker dat militaire hulp aan Oekraïne de komende maanden – of zelfs dit jaar nog – door het Congres zal worden goedgekeurd.

De koude douche kwam een ​​paar minuten nadat de tekst, die het resultaat was van enkele maanden onderhandelen in de Senaat, openbaar werd gemaakt.

Het wetsvoorstel voorziet in 60 miljard dollar voor Oekraïne en 14 miljard dollar voor Israël. Het bevat ook een hervorming van het Amerikaanse immigratiesysteem, een hot topic van de verkiezingscampagne en waarvoor 20 miljard is gepland.

Republikeinen roepen al maanden op tot een strenger beleid in het licht van de komst van talloze migranten, vaak Latijns-Amerikanen, aan de grens met Mexico.

(Tagtik/Source: agencies/Picture: Wikicommons - public domain)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren