Tagtik

Open Vld-voorzitter Lachaert moet woensdag voor de rechter verschijnen

Egbert Lachaert moet zich woensdag in de Gentse correctionele rechtbank gaan verantwoorden. De dagvaarding kwam van Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt.

Het is opmerkelijk dat Lachaert zich als volksvertegenwoordiger in de rechtbank moet gaan verantwoorden aangezien hij parlementair onschendbaar is. De advocaat van de man achter de satirische website ‘t Scheldt vond echter een achterpoortje waardoor parlementairen 24 uur per jaar niet onschendbaar zijn. Een daar maakte hij deze week dus handig gebruik van. “De dag tussen het sluiten en het openen van het nieuwe politieke jaar zijn parlementsleden 24 uur niet onschendbaar. Die dag valt op de tweede dinsdag van oktober. De dagvaarding werd precies dan bij Lachaert thuis betekend. De dagvaarding werd door de Gentse procureur-generaal bijgevolg dan ook ontvankelijk verklaard", verduidelijkt advocaat Frank Scheerlinck bij VTM Nieuws.

Het conflict tussen beide heren blijkt al tien jaar aan de gang. Gert Van Mol was meer dan tien jaar geleden in een arbeidsgeschil geraakt met The Wall Street Journal. Egbert Lachaert trad toen op als advocaat voor het New Yorkse dagblad. In een latere dagvaarding van Lachaert aan het adres van ‘t Scheldt liet hij optekenen dat dat de oorzaak is waarom de website hem herhaaldelijk viseert. Volgens Van Mol ging Lachaert daar echter in de fout wegens het schenden van het beroepsgeheim als advocaat.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren