Tagtik

Minister: "Ik maak kebab van je hond!"

President Macron koos Rachida Dati voor het Ministerie van Cultuur, en volgens Le Monde bevond ze zich twee maanden na haar aanstelling al meteen in het hart van een controverse in Frankrijk.

De Franse krant maakt melding van twee zogenaamd bedreigende en beledigende berichten die door Rachida Dati zijn verzonden naar andere Franse afgevaardigden die een zetel in de regering delen met de politicus uit Saint-Remy. De ontvangers van deze ‘beledigende’ sms-berichten waren de minister van Economie en Financiën, Bruno Le Maire, en premier Gabriel Attal, beiden afzonderlijk genoemd en betrokken.

Een van de redenen waarom de minister van Cultuur de controle zou hebben verloren zou de aankondiging zijn van de bezuinigingsmaatregelen die Bruno Le Maire eiste om 10 miljard euro te besparen, wat gevolgen zou hebben voor de begroting van het Ministerie van Cultuur, dat zijn uitgaven en investeringen zou moeten terugschroeven. In dit opzicht zou de in januari door Macron gekozen minister een sms naar het hoofd van de economie hebben gestuurd waarin ze hem ervan beschuldigde “een grote kl*****k” te zijn, wat Rachida Dati zelf vervolgens ontkende. Maar dit is niet het enige voorval waar de Franse pers momenteel over schrijft.

De Franse premier Gabriel Attal ontving naar verluidt ook een sms waarin Rachida Dati dreigde “haar hond in een kebab te veranderen”. In tegenstelling tot de vorige zaak ontkende Rachida Dati dit bericht niet. Le Monde beschouwt het alvast als een “slechte grap”.

(SR with JcM for Tagtik/Source: Le Monde/Photo: Simon Kirby via wikiCommons under license Creative Commons CC BY 3.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren