Tagtik

Calvo komt met opmerkelijke oproep

Groen-Kamerlid Kristof Calvo stelt aan de federale regering voor om een nieuw regeerakkoord te schrijven.

Calvo vindt dat de federale regering van liberalen, socialisten, groenen en CD&V nood heeft aan een nieuwe doorstart en het regeerakkoord moet heronderhandelen en scherper stellen. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag. Als doel heeft Calvo om op die manier de politiek opnieuw geloofwaardiger te maken voor de Belgische kiezer.

“Vivaldi is een verdienstelijk crisiskabinet geweest, maar er moet meer gebeuren. Eigenlijk zou Alexander De Croo (Open VLD) als premier moeten zeggen: in plaats van al die partijcongressen, laat ons opnieuw rond de tafel zitten en een nieuw regeerakkoord schrijven, een update.”

Calvo (Groen) wijst erop dat we intussen in een nieuwe realiteit leven. “Het vorige regeerakkoord werd geschreven aan de vooravond van de tweede coronagolf, Trump was nog president, er was nog geen nieuwe Duitse regering en nu is er oorlog op ons continent.”

“Een update hoeft geen tabula rasa te zijn”, benadrukt het Kamerlid. “Maar een klassiek begrotingsakkoord is onvoldoende om de grote uitdagingen te tackelen. Logische prioriteiten zijn dan de versnelling van de energietransitie en een ambitieuze fiscale hervorming. Die hervorming zou echt geconcretiseerd moeten worden.”

(Skwadra by Tagtik/Source: De Zevende Dag/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren