Tagtik

Bijzonder gevaarlijke week voor Donald Trump is zonet gestart

Voormalig Amerikaans president Donald Trump staat deze week aan het begin van zijn juridisch parcours met een strafrechtelijk proces en vervolging wegens belastingfraude.

Donald Trump haalde opnieuw publiekelijk uit naar zijn voormalige advocaat Michael Cohen en benadrukte daarbij het verbod op het afleggen van openbare verklaringen voor getuigen omtrent zijn aanstaande strafproces in New York.

In een bericht op zijn Truth Social-platform schreef de voormalige president: “Is de in ongenade gevallen advocaat en crimineel Michael Cohen vervolgd wegens liegen? Alleen Trump-mensen worden aangeklaagd door deze rechter en deze misdadigers!”

Michael Cohen zal naar alle verwachtingen een kroongetuige zijn voor de aanklager in het proces dat waarschijnlijk maandag start met de samenstelling van de jury.

Aanklagers beschuldigden de heer Trump ervan zakelijke gegevens te hebben vervalst om een ​​betaling van 130.000 dollar aan pornoster Stormy Daniels vóór de verkiezingen van 2016 te verbergen om haar stilzwijgen over een vermeende fysieke relatie met Donald Trump te kopen.

Cohen zei dat Trump hem had bevolen de betaling uit te voeren en vervolgens ervoor had gezorgd dat hij werd terugbetaald. Trump heeft onschuldig gepleit en ontkent de liefde te hebben bedreven met mevrouw Daniels.

Dit wordt alvast het allereerste strafproces tegen een voormalige Amerikaanse president.

(FVDV and MaSi for Tagtik/Source: CNN/Photo: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren