Tagtik

Biden noemt Poetin een 'gekke klootzak'

Tijdens een bijeenkomst in San Francisco (Californië) met de mensen die geld doneren aan de Democratische Partij, bekritiseerde de Amerikaanse president Joe Biden zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin krachtig en noemde hem een ​​"gekke klootzak". Deze verklaring leidde tot een onmiddellijke reactie van het Kremlin, dat de opmerkingen van Biden ‘beschamend’ vond.

"De grootste existentiële bedreiging voor de mensheid is de klimaatverandering. Er zijn natuurlijk mensen zoals die gekke klootzak Poetin en anderen, en er is altijd die bezorgdheid om een kernoorlog, maar de echte bedreiging voor ons bestaan ​​is de klimaatverandering", verklaarde de Amerikaanse president ( 81 jaar) tijdens een korte toespraak voor een kleine groep journalisten.

Joe Biden had Poetin in het verleden al een ‘slager’ en een ‘oorlogsmisdadiger’ genoemd. Geschokt, net als de internationale gemeenschap als geheel, door de dood in de gevangenis van tegenstander Alexei Navalny, beloofde Biden ‘grote’ sancties tegen Rusland.

Het Kremlin reageerde snel op de opmerkingen van Biden en noemde ze ‘beschamend’. Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov zei dat dergelijke uitspraken een staatshoofd onwaardig zijn, en benadrukte dat deze opmerkingen op geen enkele manier president Poetin kunnen beïnvloeden. Peskov bekritiseerde ook het gedrag van Biden, vergeleek het met dat van een Hollywood-cowboy en zei dat het niet strookte met de diplomatieke realiteit.

(Tagtik with Belga/Picture: Wikimedia Commons under license CC-BY-SA-2.0 )

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren