Tagtik

'Beroemde TikTok-influencers moeten illegale migranten afschrikken'

De Britse regering financiert massaal reclamecampagnes met als doel migranten ervan te weerhouden in kleine bootjes het Kanaal over te steken.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft naar verluidt een budget van ongeveer 30.000 Britse pond (zo'n 35.000 euro) om influencers in Albanië te betalen. Dat blijkt uit uitgelekte documenten waar Vice News over bericht. Er werd een shortlist van influencers in Albanië opgesteld, allen met een groot bereik en invloed op jonge mannen. Zij zullen worden betaald om hun volgers in Albanië te ontmoedigen naar Groot-Brittannië te komen. Er zijn eveneens plannen om soortgelijke campagnes te organiseren in Egypte, Vietnam, India en Turkije.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei: ‘Mensensmokkelaars gebruiken vaak sociale media om leugens te verspreiden en hun criminele activiteiten te promoten, en het is van vitaal belang dat we dezelfde platforms gebruiken om migranten te informeren over de waarheden over het oversteken van het Kanaal en illegaal naar Groot-Brittannië komen. "

(Tagtik/Source: Vice News/Illustration: Photo by Julie Ricard on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren