Tagtik

Zomerse temperaturen met geregeld een regenbui komende week

Zondag wordt het snel zwaarbewolkt vanuit het westen, met tijdens de ochtend nog vooral brede opklaringen over het oosten. Eerst zijn er enkele lichte buien mogelijk over het noordwesten, maar geleidelijk wordt het daar droog met opklaringen. Elders gaan er later in de namiddag enkele stevige buien vallen, plaatselijk met onweer. Ten zuiden van Samber en Maas vallen er minder buien. De maxima liggen tussen 20 graden op de Ardense plateaus en 22 tot 24 graden elders. De wind waait eerst vrij krachtig, aan zee krachtig, uit het zuidwesten, later westzuidwest en afnemend in de namiddag. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 km/u. Dat meldt het KMI.

Zondagavond vallen er nog een paar stevige buien, mogelijk met onweer, vooral in het centrale deel van het land. Vannacht verdwijnen de buien naar Nederland en Duitsland en klaart het uit. De minima liggen tussen 11 en 15 graden bij een zwakke tot matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. In de zuidoostelijke landshelft waait de wind zwak.

Maandag wordt het, na een zonnige ochtend, wisselend bewolkt met stapelwolken waaruit lokaal een paar buien vallen, vooral over het noorden. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden. Er waait een matige en aan de kust soms een vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten.

Dinsdag wordt het meestal zonnig met soms enkele wolken. Het is enkele graden warmer bij maxima van 21 graden aan zee, 25 graden in het centrum tot 27 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak en veranderlijk.

Woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Een paar lokale lichte buien zijn mogelijk, maar het blijft op vele plaatsen droog. We halen maxima van 21 graden aan zee tot tot 26 graden in Lotharingen bij een matige en aan de kust soms een vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten.

Donderdag en vrijdag wordt het wisselvalliger met een paar buien, afgewisseld met zonnige periodes. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. Er waait een meestal matige wind uit een westelijke richting.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren