Tagtik

Stevige regenbuien op komst

Zaterdag is het eerst vrij zonnig, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en neemt de kans op enkele buien toe, vooral over het noordwesten van het land. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 21 of 22 graden in het binnenland. De wind wordt in het binnenland matig uit zuidwest, aan zee uiteindelijk vrij krachtig met rukwinden daar tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht trekt een regenzone ons land binnen vanaf de kust, waarbij er vooral over het noordwesten wat lichte regen kan vallen. Elders is het wisselend bewolkt of zwaarbewolkt, maar blijft het overwegend droog. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten, aan zee soms vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/u.

Zondag is het zwaarbewolkt met soms wat regen, of buiige regen. In de namiddag wordt het meestal droog over het noordwesten van het land met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 21 of 22 graden over de andere regio's. De wind uit het zuidwesten neemt toe en wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland met rukwinden tot 60 km/u en aan zee soms krachtig met rukwinden tot 70 km/u.

Maandag valt er regen of soms intense onweerachtige buien. In sommige streken verwachten we regelmatig en veel neerslag. De maxima liggen rond 21 graden in het centrum. De wind is vaak matig uit het westen tot zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren