Tagtik

Regenjas of paraplu nodig komende week

Zondag is het vaak zwaarbewolkt tot betrokken met in de voormiddag soms lichte regen. In de namiddag valt er vooral over het centrale en oostelijke deel van het land buiige neerslag. Over het noordwesten wordt het dan droger met wellicht opklaringen, die in de Kuststreek breder zijn. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen, 20 of 21 graden in het centrum en 23 graden in het noordwesten. De zuidwestenwind is matig tot vaak vrij krachtig, en tot zelfs krachtig aan zee, met pieken tot 50 à 65 km/h. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht bereikt een actievere storing ons land vanaf Frankrijk. Ze brengt perioden van soms aanhoudende regen en enkele donderslagen met zich mee. Deze laatste verwachten we vooral in het westen en het centrum van het land. Het oosten en zuidoosten blijven in eerste instantie gespaard van de vele regenval, maar uiteindelijk worden ook deze gebieden getroffen maandagvoormiddag. De minima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 15 tot 18 graden elders. De zuidwestenwind is vaak matig.

Maandag start grijs met in de meeste streken perioden van regen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt vanaf het westen met soms buien. Lokaal kan er veel neerslag vallen, en ook onweer is mogelijk. De maxima liggen tussen 17 en 23 graden. De matige tot bij momenten vrij krachtige zuidwestenwind draait aan het einde van de dag naar het noordwesten over het westen van het land en naar het westen in de overige streken. We verwachten rukwinden tot 60 km/h.

Dinsdag is het halfbewolkt met enkele buien, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. Enkele donderslagen zijn ook mogelijk. Het is koel voor de tijd van het jaar met maxima tussen 15 en 20 graden en een matige noordwestenwind.

Woensdag blijft het vaak droog met slechts kans op een paar lokale buitjes. Soms zijn er opklaringen. Aan het einde van de dag neemt de bewolking toe en valt er mogelijk al regen over het westen. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden. De westenwind is matig en aan zee soms vrij krachtig en krimpt later op de dag naar het zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren