Tagtik

Paraplu én zonnebril nodig deze week

Maandag start zonnig. In de loop van de dag bollen de stapelwolken op met kans op enkele (onweerachtige) buien, vooral ten noorden van Samber en Maas. Aan zee wordt het in de namiddag veelal zonnig. De maxima liggen tussen 19 graden op de Ardense hoogten en 23 graden in Belgisch Lotharingen. De wind wordt stilaan matig uit westzuidwest in het binnenland en vrij krachtig uit west aan zee. Aan zee zijn er rukwinden mogelijk tot 55 km/h. Maandagavond en -nacht wordt het snel droog vanaf het westen met brede opklaringen en enkele hoge wolkensluiers. De minima dalen naar waarden tussen 5 graden in de Ardennen en 13 graden aan zee. De wind wordt zwak uit zuidzuidwest of veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI. 

Dinsdag is het zonnig met hoge bewolking en later ook stapelwolken in het binnenland. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en 27 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen en tijdelijk matig uit noordwest aan zee.

Woensdag wisselen opklaringen af met bewolkte periodes, die soms vergezeld zijn van enkele buien vanaf de Noordzee. De maxima schommelen tussen 20 graden aan zee en 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is matig en aan de kust soms vrij krachtig uit west tot noordwest.

Donderdag en vrijdag is er minder wind maar de kans op buien blijft bestaan en er zijn regelmatig wolkenvelden. De maxima schommelen rond 21 of 22 graden in het centrum.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren