Tagtik

Ook maandag nog lichte regenbuien

Zondag is het betrokken met perioden van regen. De meeste regen valt in het westelijke deel van het land. In het oosten valt er eerder sporadisch lichte regen. De maxima schommelen tussen 4 graden op de Ardense hoogten en 9 graden in de Kempen en de regio Luik. De wind is overwegend matig en in het westen soms vrij krachtig uit zuidelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht blijft het betrokken met perioden van regen. De meeste regen valt dan in het noordwestelijke deel van het land. In het zuidoosten van het land zou het in de loop van de nacht tijdelijk droog kunnen worden. De minima liggen tussen 3 à 4 graden in de Hoge Ardennen en 7 graden in Vlaanderen. De wind blijft overwegend matig uit zuidelijke richtingen.

Maandag sleept de golvende storing nog over ons land, maar ze verliest geleidelijk aan activiteit. Het is zwaarbewolkt met perioden van regen. In de loop van de namiddag verschijnen er opklaringen in het westen maar is daar nog een bui mogelijk. De maxima liggen rond 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen en ruimt in de namiddag naar zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren