Tagtik

Ontdek het weerbericht voor dit weekend

Donderdag verdwijnt het ochtendgrijs snel. Overdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien, vooral dan in het westen en het centrum van het land. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen, 19 graden aan zee en 21 of 22 graden in de meeste andere streken. De westen- tot noordwestenwind waait overwegend zwak en aan zee soms matig. Dat meldt het KMI.

Donderdagnacht wordt het licht- tot halfbewolkt. Hier en daar kan er nog een buitje vallen, vooral dan over het zuiden van het land. De minima zakken naar waarden tussen 10 en 15 graden bij een zwakke wind uit west tot noordwest of uit veranderlijke richtingen.

Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de dag ontstaan er opnieuw enkele buien in het westen en het centrum van het land en deze bereiken op het einde van de dag de Ardennen. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een matige wind uit west tot noordwest.

Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de meeste streken blijft het droog, maar in de loop van de dag neemt over het noordwesten de kans op een paar buitjes toe en 's nachts wordt het daar regenachtig. Zaterdagnacht vergroot overal de kans op regen. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden. De zuidwestenwind is matig en aan zee soms vrij krachtig.

Zondag verwachten we wisselend tot soms zwaarbewolkt weer met vooral over de noordwestelijke landshelft kans op buien. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden bij een strakke zuidwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren