Tagtik

Normaal gezien blijft het droog vandaag

Dinsdag blijft het droog met zon maar ook hoge en middelhoge wolkenvelden. In de namiddag ontwikkelen er zich ook enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 20 à 21 graden op het strand tot zo'n 26 graden in het binnenland. De wind is overwegend zwak en veranderlijk. Aan zee steekt er na de middag een matige zeebries op uit noordwest tot noord. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond zijn er eerst nog brede opklaringen. Later vannacht vormen er zich meer wolkenvelden en kan er al een lokale bui vallen. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. De wind is overwegend zwak uit aanvankelijk veranderlijke richtingen, later in de nacht waaiend uit west tot zuidwest en in het westen van het land al toenemend naar matig.

Woensdag wordt het licht wisselvallig met een wisselende bewolking en enkele buien in de loop van de dag, vooral dan in Vlaanderen. De maxima schommelen tussen van 19 graden in de Hoge Venen en vlak aan zee, 22 graden in het centrum en 24 graden in de Gaume. Er waait een strakke wind uit zuidwest tot west : matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en is er kans op enkele plaatselijke buien. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden. De wind is zwak tot soms matig uit west tot noordwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren