Tagtik

Nog de hele week hier en daar kans op een regenbui

Woensdag is het licht wisselvallig en gedeeltelijk bewolkt met in de loop van de dag enkele buien. Over het uiterste zuiden blijft het mogelijk geheel droog. In de namiddag wordt het droog aan zee met bredere opklaringen. We halen maxima van 19 graden in de Hoge Venen en vlak aan zee, 22 graden in het centrum tot 24 graden in Belgisch Lotharingen. De westenwind is matig en aan zee soms vrij krachtig. Dat meldt het KMI.

Woensdagnacht is het wisselend bewolkt met nog hier en daar kans op enkele (lichte) buien, behalve dan in het uiterste zuiden van het land. Nadien worden er op veel plaatsen lage wolken gevormd. In het uiterste zuiden blijven er brede opklaringen. De minima schommelen tussen 8 en 15 graden. De wind is zwak uit veranderlijke tot zuidwestelijke richtingen.

Donderdagochtend is het vaak bewolkt, behalve in het uiterste zuiden van het land. In de namiddag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Hier en daar vallen er enkele buien. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Ardennen, 20 of 21 graden aan zee, rond 22 of 23 graden op de meeste andere plaatsen en tot 24 graden in Belgisch Lotharingen. De westen- tot noordwestenwind is zwak en soms matig in de loop van de dag.

Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft licht wisselvallig met in de loop van de dag kans op enkele buien. De maxima liggen nog steeds tussen 19 en 23 graden bij een zwakke tot meestal matig wind uit west tot noordwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren