Tagtik

J. Bernardt brengt tweede soloplaat uit

Toen de Belgische band Balthazar, opgericht in de tweede helft van 2004, in 2016 even op de pauzeknop drukte, begonnen enkele bandleden een eigen project: Maarten Devoldere met Warhaus, Simon Casier met Zimmerman en Jinte Deprez met J. Bernardt, met soloplaten tot gevolg.

Ook in 2023-2024 komen zij met nieuwe soloalbums, Warhaus met 'Ha Ha Heartbreak', Zimmerman met 'Love Songs' en J. Bernardt met 'Contigo' ('met jou' in het Spaans). Waar Zimmerman de liefde bezingt (met dank aan zijn aanstaande vrouw Noémie Wolfs, ex-Hooverphonic), maakten zowel Devoldere als Deprez een echte 'break-up plaat'. Het muzikale universum van Jinte (J. Bernardt) ligt daarbij iets dichter bij dat van Balthazar dan dat van Maarten (Warhaus).

Jinte legt het ontstaan van zijn project als volgt uit: "Ik weet dat een break-up plaat een cliché is, maar ik begin van clichés te houden! En ik ben niet bang om er helemaal voor te gaan".

Voor zijn tweede concert sinds de release van het album speelde J. Bernardt dinsdag voor een volle zaal in de Orangerie van de Botanique in Brussel. Met een mix van romantiek en tomeloze energie ("Het is nog steeds een beetje chaotisch", zegt hij op een gegeven moment), speelde hij het hele 'Contigo' en vier nummers van het eerste album (waaronder 'Wicked Streets' en 'Calm Down'). Jinte en zijn drie bandleden moeten hun draai nog vinden, maar dit concert voorspelt veel goeds voor de zomerfestivals...
 
J. Bernardt - Contigo is uit bij PiaS.
 
Concertkalender:

24 mei: Lark - Berlijn - Duitsland
14 juni: De Casino - Sint-Niklaas - België
6 juli: Rock Werchter - België
14 juli: Cactus Festival - Brugge - België
20 juli: Rock Herk - Herk-de-Stad - België
2 augustus: MID-zomer - Leuven - België
30 augustus: Muziekgieterij - Maastricht - Nederland
23 november: Le Grand Mix - Tourcoing - Frankrijk
20 december : Ancienne Belgique - Brussel - België
21 december: De Roma - Antwerpen - België

Ook dit kan u interesseren