Tagtik

Jongeman overleeft onthoofding: dokters staan verstomd!

In 2008 werd de jonge Jordan Taylor het slachtoffer van een ernstig auto-ongeluk waarbij zijn schedel loskwam van zijn ruggengraat.

Jordan Taylor kwam bijna om het leven bij een auto-ongeluk in Texas (Verenigde Staten). De schok was zo hevig dat deze een zogenaamde “Atlanto-occipitale dislocatie” veroorzaakte, waarbij de schedel van de wervelkolom wordt gescheiden. Een doorgaans fataal verschijnsel. Bij de zeldzame overlevenden veroorzaakt het, volgens gezondheidswerkers, levenslange verlamming.

In het ziekenhuis keken de doktors sprakeloos toe hoe Jordan ondanks de impact nog steeds ademde. Dr. Richard Roberts van het Cook Children's Medical Center in Fort Worth zou later zeggen: "Hij was de eerste patiënt met deze blessure die ik zag overleven."

"De kinderneurochirurg plaatste de schedel van Jordan in een ‘halo’ van koolstofvezel om zijn nek te stabiliseren en voerde vervolgens een operatie uit", deelt de dokter meer details bij LINFO.re. Met behulp van schroeven en staven bevestigde Dr. Richard Roberts een titanium plaat aan de achterkant van Jordan Taylor's schedel.

Drie maanden na de ingreep sprak en liep de jongen opnieuw zonder enige hersenbeschadiging. Zijn familie kon alleen maar uitbarsten van vreugde bij zo'n snel, bijna wonderbaarlijk herstel.

(Tagtik/Source: Linfo.re/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren