Tagtik

Het nieuwe speeltje van miljardairs om een ​​nucleaire oorlog te overleven

De machtigen van onze wereld hebben tegenwoordig maar één obsessie: bunkers bouwen onder hun uitgestrekte eigendommen. Deze trend won enorm aan populariteit door de Covid-19-crisis. Heel wat bedrijven spelen handig in op die trend en ontwerpen bijzonder creatieve onderduikplekken.

Een van de gekste projecten werd ontwikkeld en gebouwd door het bedrijf SAFE (Strategically Armored and Fortified Environments). Het gaat om een fort op een eiland in de Verenigde Staten. “Het is theoretisch gezien bestand tegen een nucleaire aanval, het wordt beschermd door een gracht gevuld met een brandbare vloeistof die kan veranderen in een ‘muur van vuur’, maar ook door waterkanonnen die helikopters kunnen neerschieten. Soms komt de dreiging immers uit de lucht”, meldt Korii media. 

Al Corbi, baas van SAFE, legt uit dat het in zo'n fort tevens mogelijk is om te jetskiën in de gracht en plezier te hebben terwijl je de schoten van de waterkanonnen ontwijkt. “Kanonnen die ook regenbogen kunnen genereren voor een barbecue of nepregen kunnen maken op een droge dag.” En daar stoppen we niet bij, want in bepaalde luxe bunkers zijn ook tunnels, schepen, helikopters en andere machines beschikbaar voor noodevacuatie. En we vergeten de medische ruimtes met operatiekamer en decontaminatieluchtsluis ook niet.

Aan dergelijke bunkers die een nucleaire aanval zouden kunnen weerstaan, hangt natuurlijk een pittig prijskaartje. Het gaat om projecten van 500.000 tot wel 10 miljoen dollar, omgerekend tussen de 462.000 en 9,24 miljoen euro. Voor deze prijs hopen we natuurlijk dat ze echt het (mogelijke) einde van de wereld overleven!

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Korii/Illustration: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren