Tagtik

Deur van Titanic verkocht voor astronomisch bedrag: had DiCaprio ook gered kunnen worden?

Had u verwacht dat dit unieke stuk voor zoveel geld van eigenaar zou veranderen?

De deur waaraan Kate Winslet zich wist vast te klampen in het koude water na de schipbreuk van de Titanic in de gelijknamige Hollywood-film was dé aandachtstrekker op een veiling afgelopen week.

Onder de stukken uit de Treasures From Planet Hollywood-veiling is het houten paneel dat het leven redde van Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) in het recordbrekende romantische epos van James Cameron uit 1997, verkocht voor maar liefst 718.750 Dollar. Dat is omgerekend zo'n 665.000 euro.

Hoewel het slechts een druppel op de gloeiende plaat was vergeleken met de miljarden die de film zelf binnenhaalde, was het toch een opmerkelijk bedrag.

Heritage Auctions merkt trouwens op dat, hoewel er ‘vaak ten onrechte naar wordt verwezen als een deur’, deze feitelijk slechts ‘een deel van het deurkozijn net boven de ingang van de eersteklas lounge’ was uit de recreatie van het gedoemde schip uit 1912.

“Het iconische rekwisiet heeft veel discussie veroorzaakt onder fans, van wie velen stellen dat het zwevende houten paneel zowel Jack als Rose [Leonardo DiCaprio] had kunnen ondersteunen – waardoor zijn noodlottige beslissing om in het ijskoude water te blijven een loos gebaar was”, aldus Heritage , wijzend op de dood van de hartenbreker door onderkoeling.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Hubert Neufeld for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren