Tagtik

Blikseminslag treft 18 voetballers: 2 in levensgevaar

Op woensdag 3 april om 14.30 uur lokale tijd werden brandweerlieden in de stad Myazaki in het zuidwesten van Japan gewaarschuwd dat de bliksem was ingeslagen op een voetbalveld tijdens een vriendschappelijke wedstrijd.

De storm sloeg toe tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tussen Hosho High School in Miyazaki en Kamoto High School uit de prefectuur Kumamoto. De voetballers konden niet ontsnappen aan deze plotse blikseminslag en werden geraakt. 

Brandweerlieden brachten maar liefst 18 spelers naar het ziekenhuis, van wie er twee in kritieke toestand verkeerden. Eén van de twee ernstig getroffen spelers kwam in de loop van de dag weer bij bewustzijn.

Het Japan Meteorological Agency verklaarde dat warme, vochtige lucht zich naar een regenfront en een lagedruksysteem boven de Kyushu-regio in het zuidwesten van Japan bewoog, waardoor ideale omstandigheden voor bliksem ontstonden.

Sinds dinsdag was er een waarschuwing voor onweersbuien van kracht in het Myazaki-gebied, maar schoolfunctionarissen vertelden dat de wedstrijd niet werd uitgesteld omdat het niet langer regende en er geen teken van een storm te zien was. 

(SR and MYukio for Tagtik/Source: NHK/Photo: Sethink for Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren