Tagtik

Op zoek naar de perfecte selfie valt ze van een klif en sterft ze

Een nieuwe tragedie heeft zojuist de wereld van de influencers getroffen. De Russische Inessa Polenko (39 jaar oud) stierf dit weekend in de Amerikaanse stad Gragy in de staat Georgia.

De influencer viel van een klif terwijl ze op zoek was naar de beste selfie om te delen op haar social media. De Russische heeft duizenden volgers, maar bekocht haar drang naar bevestiging van onbekenden met de dood.

Volgens verschillende media, waaronder The Sun, overschreed de populaire contentmaker, gespecialiseerd in reizen en lifestyle, achteloos de veiligheidsbarrière die de toegang tot de gevaarlijkste delen van de site verbood. Inessa Polenko negeerde de verbodsborden en vervolgde haar weg nietsvermoedend. Toen ze uiteindelijk het ideale plekje had gevonden voor een slefie, verloor ze haar evenwicht en viel ze van een hoogte van 50 meter naar beneden op de rotsen.

Dit is trouwens zeker niet de eerste keer dat dit soort selfie-ongevallen zich in de Verenigde Staten voordoet. De National Library of Medicine van de Verenigde Staten vecht al maanden voor het opstellen van een lijst met ‘geen selfie-zones’ op gevaarlijke plaatsen zoals bergen of zeer hoge gebouwen, om het aantal sterfgevallen onder vergelijkbare omstandigheden terug te dringen.

(FVDV and JcM for Tagtik/Source: The Sun/Photo: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren