Tagtik

Man wordt gered van verdrinkingsdood door reflectie van horloge

Dinsdag vertrok een sportvisser met zijn boot op zee bij Whangamata in Nieuw-Zeeland. Hij sloeg echter over boord toen hij probeerde een marlijn aan boord te heisen. Hij probeerde weer aan boord te raken, maar werd door de hevige stroming meegesleurd.

Wat volgde was een ware nachtmerrie voor de visser. Hij zag in de verte een eiland, maar was te vermoeid om er naartoe te zwemmen. Hij lag urenlang in het water. Er kwam zelfs een haai aan hem snuffelen. 

De man bevond zich op zo’n 55 kilometer van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en er was geen hulp te bekennen. Hij bracht de nacht door in het water en raakte onderkoeld. Met de moed der wanhoop probeerde hij de dag nadien de zon te weerkaatsen in zijn horloge om de aandacht te trekken van iemand... Met succes!

Drie vissers in de buurt van Mayor Island merkten plots een “ongebruikelijke weerspiegeling” in het water op. De vissers haalden de uitgeputte man uit het water. "De man had het super koud en was ernstig uitge­droogd. Hij was al bijna twee dagen wakker", vertelt één van de redders aan de pers. 

De man overleefde dit hachelijke avontuur en bedankte zijn drie redders uitvoerig.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Jaume Galofre for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren