Tagtik

“Als een kind wil stoppen met dealen, wordt hij afgeperst en moet hij 15.000 euro betalen”

Philippe Pujol, Frans schrijver en journalist die in 2014 de Albert Londres-prijs won, was te gast in 'Quotidien' op TMC om commentaar te geven op de operatie "Place net XXL in Marseille" tegen drugsdealers. De autoriteiten willen de massaal aanwezige drugshandel in de zuid-Franse stad van de kaart vegen, maar dat is geen sinecure.

Philippe Pujol kent de noordelijke districten van Marseille goed, en als zodanig zijn zijn woorden dan ook relevant als hij spreekt over jongeren uit de noordelijke districten van Marseille die betrokken zijn bij drugsnetwerken.

“Ze zijn allemaal op zoek naar werk, ze weten heel goed dat het drugsnetwerk niet ver reikt, het leidt tot problemen, zelfs tot de dood”.

“Dus wat we zo snel mogelijk moeten invoeren is sociale bijstand voor kinderen, hulp voor minderjarigen. Alle maatschappelijk werkers in Marseille staan ​​op straat, ze zijn overweldigd”.

“Minstens 200 tot 300 gezinnen in Marseille lopen gevaar om te sterven. Als een kind wil stoppen met dealen, persen ze hem of haar af. En om eruit te komen kost het 15.000 euro en omdat ze het niet hebben, worden ze gedwongen door te werken. En wanneer de ouders erbij betrokken raken, komen de gangsters hun appartement binnen en zetten een pistool tegen je hoofd en zeggen: "Je zoon blijft werken".

En hij concludeert: “Zelfs voor mij die ze een beetje kent, zijn er plaatsen waar en periodes waarin we er niet moeten gaan, en moeten op de hoogte zijn van de huidige bende-oorlogen en conflicten."

(FVDV with FM for Tagtik/Source: Quotidien/Photo: Photocapy via wikiCommons under license Creative Commons CC BY-SA 2.0.)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren