Tagtik

Ryanair verlaat Zaventem: 59 banen bedreigd

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair verlaat definitief de luchthaven van Zaventem. Dat brengt volgens de vakbonden 59 jobs in gevaar.

Deze beslissing werd woensdag bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Deze winter had Ryanair zijn basis op de luchthaven van Zaventem al gesloten. Nu doet het dat definitief, naar eigen zeggen omdat er geen akkoord werd gevonden over een verlaging van de luchthaventarieven met Brussel Airport.

"ACV Puls betreurt de intentie van Ryanair, en gaat ervan uit dat Ryanair het wetgevend kader dat in België bestaat rond een collectief ontslag zal volgen", zo meldt de vakbond in een persbericht. “We hopen volgende week al het gesprek op te starten om oplossingen te vinden voor het getroffen personeel."

Volgens de vakbonden zouden 59 personeelsleden hun werk kunnen verliezen.

"ACV Puls betreurt dat er concurrentie tussen de verschillende luchthavens plaatsvindt op het vlak van passagierstaksen. Een agressieve speler als Ryanair maakt hier misbruik van. Dit gaat ten koste van personeel en ondersteunende diensten op de luchthavens", aldus de vakbond nog.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren