Tagtik

Op dit tijdstip verstuurt u best uw cv

Een aantrekkelijke maar toch zakelijke lay-out, indrukwekkende competenties en een rijkgevulde rugzak boordevol ervaringen. Deze verschillende factoren zullen er alvast voor zorgen dat de werkgever uw curriculum vitae wel zal smaken. Maar bestaat er eigenlijk een 'ideaal tijdstip' waarop uw sollicitatiebrief en cv best aankomt bij de werkgever?

Om uw kansen te verhogen bij een vacature blijkt het slim om er rekening mee te houden dat uw cv op bepaalde tijdstippen meer kans maakt om niet in de prullenmand te belanden. Dat bewijst alvast een recente studie die gedaan werd door TalentWorks, een organisatie die gespecialiseerd is in Human Resources.

Sollicitatiebrieven en cv's die werkgevers 's avonds krijgen, maken het minst kans om weerhouden te worden. Cv's die na 16.00 uur verzonden worden, maken immers amper kans om positief geëvalueerd te worden.

Maar wanneer verstuur je hem dan wel om meer kans te maken op een job? Tussen 6.00 uur en 10.00 uur 's ochtends maakt uw kandidatuur het meest kans om de aandacht te trekken. Uit het onderzoek van TalentWorks bleek dat sollicitanten die op dat moment hun cv verzonden maar liefst 13% meer kans maakten om op gesprek te mogen komen. U weet wat u te doen staat!

(FvE and Skwadra by Tagtik/Source: 7sur7/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren