Tagtik

Goede voornemens voor jou en je huisdier

Het nieuwe jaar betekent misschien ook wel breken met slechte, oude gewoontes die je geen beter of aangenamer mens maken. De start van 2024 biedt de mogelijkheid om goede voornemens na te jagen, en nog belangrijker, te realiseren! Heb je een huisdier dat je doodgraag ziet, maar misschien zorgt je drukke leven ervoor dat je trouwe viervoeter niet altijd de beste aandacht krijgt? Dan is dit het ideale moment om voor je huisdier goede voornemens op te stellen.

Meer bewegen
Je hond of kat uitlaten is heel gezond. Daarom is het belangrijk om daar echt wel tijd voor vrij te maken, een vaste routine kan heel nuttig zijn in een drukke planning. Bewegen helpt immers bij de spijsvertering en houdt de ledematen soepel. Zowel voor jou als je huisdier. En als je een maatje hebt om mee te sporten, houd je dit goede voornemen ook gemakkelijker vol. Durf nieuwe omgevingen te verkennen. Ga op verkenning in een park of kies een wandelroute of straat die je nog niet kent. Komt je huisdier niet buiten? Dan zijn er heel veel mogelijkheiden om samen speeltjes achterna te jagen of spelletjes te spelen zoals apporteren of verstoppertje. Maak je eigen kattenspeeltjes om poeslief in actie te krijgen en haar motorische vaardigheden te verbeteren. Overmant het drukke gezinsleven je soms? Een planning maken voor wie wanneer met de hond of kat gaat wandelen of spelen kan daarvoor een handig hulpmiddel zijn. Je kan deze planning zelfs via een app opstellen en delen met al je gezinsleden.

Een gezonder eetpatroon
Gezonde voeding is belangrijk voor mens en dier. Geef je hond of kat geen etensrestjes van jezelf. Voor jou lijkt dat misschien maar een klein hapje, maar voor je huisdier kan zoiets een hele maaltijd zijn. Ook zijn er heel wat dingen die voor ons een lekkernij zijn, maar voor een hond of kat zelfs dodelijk kunnen zijn. Raadpleeg ook je dierenarts voordat je je maatje op een nieuw dieet zet, want elk dier heeft andere voedingsbehoeften. Net als hun baasjes zijn honden en katten gewoontedieren. Overstappen op nieuwe voeding is dus niet altijd eenvoudig. Wees daarom geduldig, nieuwe eetgewoonten aanleren kost immers tijd.

(Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren