Tagtik

Russen wagen zich aan verrassingsaanval: Oekraïne verplettert hen! (VIDEO)

Automatische minitanks uitgerust met granaten: het Russische leger innoveert bij een ​​nieuwe aanval op Oekraïne ten noordwesten van Avdiïvka, niet ver van het dorp Berdychi.

Volgens Russische persberichten was deze ongekende aanval, met “de verschijning van militaire grondrobots op het slagveld, een echt succes….” Oekraïense strijdkrachten getuigen echter helemaal het tegenovergestelde. En beelden bewijzen dat de Russen liegen aangezien de aanval met deze automatische minitanks uitdraaide op een fiasco.

Twee dagen na de aanval, op 31 maart, schreef Boris Rozhin, de Russische propagandist, op Telegram dat deze nieuwe gevechtswapens (1,50 meter groot) hadden deelgenomen aan de "onderdrukking van vijandelijke posities" in het dorp Berdychi, met behulp van geïnstalleerde AGS-17-pods die honderden granaten afvuurden. Maar wat is hij vergeten te vermelden? De 47e Oekraïense gemechaniseerde brigade gaf niet op aangezien twee van deze militaire landvoertuigen werden vernietigd. “De first-person view (FPV) kamikaze-quadcopters hebben hun werk gedaan” en “ten minste twee van de vijf Russische minitanks vernietigd en geïmmobiliseerd”, melden de Korii-media.

Explosieve drones zijn sinds het begin van het conflict oppermachtig en weten de vijand steeds vaker te slim af te zijn. “Pogingen tot radiostoring door de Russen zijn niet effectief genoeg en de voorsprong die Kiev vandaag op dit gebied heeft genomen lijkt voor Moskou erg moeilijk te compenseren”, specifieert Korii.

(SR and AsD for Tagtik/Source: Korii/Illustration: Unsplash)

 

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren