Tagtik

Russen ten einde raad: productie ‘gepantserd monster’ volkomen nutteloos

Daar gaan we weer: het Russische kamp pijnigt zijn hersens en brainstormt om dé ultieme  oplossing te vinden om Oekraïense drones neer te halen.

De beroemde FPV-drones, zeg maar echte kamikazemachines, zijn een echte plaag op het slagveld geworden. Om zichzelf te beschermen hebben Russische troepen opnieuw inventiviteit getoond; na gepantserde golfkarretjes zien we nu de ‘schildpadtanks’ opduiken.

Het gaat om een soort van stalen schaal (bijna zoals het dak van een tuinhuisje, volgens Korii) met daaronder een gepantserd voertuig. Dat is het gepantserde monster waarmee de Russen tegenwoordig uitpakken. Dit voertuig zette voor het eerst voet aan de grond tijdens een recente aanval op Oekraïense posities rond Krasnohorivka (oblast Donetsk), in het oosten van Oekraïne. Zo meldt Korii. Volgens de media gaat het echter om een voertuig dat gauw tot schroot wordt herleid, waarbij de piloot trouwens een zeer beperkt gezichtsveld en bijgevolg ook kleine schiethoek heeft. Een weinig mobiele gepantserde schildpad dus!

Volgens het Korii-mediakanaal zou het 'gepantserd monster' ook kunnen dienen als een mijnopruimingsapparaat. Maar door de lage snelheid waarmee het zich verplaatst, stelt het zich nog meer bloot aan drone-aanvallen. 

"Ik weet niet zeker of deze gepantserde schildpad erg nuttig is... Vooral omdat de specificiteit van FPV bestaat uit het identificeren van zwaktes bij de vijand en daar vervolgens op in te spelen. Hier is het immers al voldoende om onder de schaal te glippen (vanaf de voor- of achterkant van de machine) om schade aan te richten", benadrukt Korii.

(SR and AsD for Tagtik/Source: Korii/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren