Tagtik

Paus Franciscus roept op tegen "spiraal van geweld"

Paus Franciscus heeft zondag een "dringende oproep" gedaan om te waarschuwen voor een "spiraal van geweld" na de aanval met drones en raketten van Iran op Israël.

"Ik doe een dringende oproep om een einde te maken aan elke actie die een spiraal van geweld zou kunnen aanwakkeren die het Midden-Oosten in een nog groter conflict dreigt te sleuren," aldus de paus na zijn traditionele zondaggebed op het Sint-Pietersplein in het Vaticaan.

"Ik bid en volg met bezorgdheid, maar ook pijn, het nieuws dat de laatste uren is gekomen over de verslechterende situatie in Israël als gevolg van de interventie van Iran," zei de paus tegen de gelovigen. "Niemand mag het bestaan van anderen bedreigen. Alle landen moeten echter de kant van de vrede kiezen en Israëli's en Palestijnen helpen om in twee staten te leven, zij aan zij en in veiligheid."

Paus Franciscus riep nogmaals op tot een staakt-het-vuren in het conflict in Gaza en tot onderhandelingen tussen alle partijen. Hij herhaalde ook dat alle gijzelaars moeten worden vrijgelaten en de bevolking in de humanitaire crisis moeten worden geholpen.

(Fausto by Tagtik/Source: Il Messaggero, Guardian/Illustration picture: Vlad Ropotica via Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren