Tagtik

"Macron? Ik hoop dat je een uppercut van Poetin krijgt"

Marc Doyer is een wanhopige Fransman. Na de tragische dood van zijn vrouw in mei 2022 aan de ziekte van Creuztfeld-Jakob, gaf hij Pfizer en het coronavaccin de schuld van de pathologie van zijn vrouw, en dus van haar dood. 

Volgens wetenschappers is dit verband moeilijk te leggen "vanwege de lange incubatietijd van deze ziekte", meldt 20 Minutes. Marc Doyer, die momenteel een proces voert tegen de laboratoria van Pfizer, is ook woordvoerder van de vereniging Verity France, "op kruistocht" om de 'waarheid' te achterhalen over de bijwerkingen van vaccins", meldt Libération.

Hij was duidelijk erg boos over het gebrek aan reactie van de leidinggevenden en liet op de avond van 6 april een voicemailbericht achter op de mobiele telefoon van de Franse president Emmanuel Macron. In de boodschap zou Marc Doyer het staatshoofd vragen hebben gesteld over de bijwerkingen van het vaccin en afgesloten hebben met wat hij dacht dat een grap was: "Ik hoop dat je een uppercut krijgt van Poetin, je bent geen partij voor hem". 

De politie kwam hem algauw op het spoor. Na ongeveer tien uur te zijn gearresteerd en vastgehouden door de politie, werd de man uiteindelijk vrijgelaten. De Franse president had een klacht ingediend wegens "kwaadaardige oproepen en doodsbedreigingen". De klacht werd verworpen omdat "geen enkel misdrijf voldoende gekarakteriseerd kon worden", vertelde het parket van Parijs aan 20 Minutes. 

Op 21 mei reageerde Marc Doyer op SudRadio en legde uit dat hij de president van de republiek op geen enkele manier met de dood had bedreigd. "Het is in ieder geval heel eenvoudig: als ik de opname en het dossier met het politierapport terugkrijg, zullen jullie allemaal kunnen zien dat er geen sprake was van doodsbedreigingen of beledigingen en dat het in ieder geval niet gerechtvaardigd was om de politie om 6 uur 's ochtends op me af te sturen en me in hechtenis te nemen. Dit is gewoon machtsmisbruik."

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: 20 Minutes - Libération/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren