Tagtik

“Rusland is er erg bang voor”: dit geheime wapen zou alles kunnen veranderen

Raketten uit de lucht halen? Een speciaal wapen om Russische glijbommen tegen te gaan, zou zich in de ontwikkelingsfase bevinden. Dit zei de Oekraïense president Volodimir Zelenski zaterdagavond tijdens een interview op de nationale televisie.

Ukrinform, een Oekraïens persbureau, rapporteert de woorden van de Oekraiënse leider: “Oekraïne kan rekenen op gecombineerde bescherming tegen de zwevende bommen van Rusland. Tot nu toe gebruiken onze strijdkrachten alleen luchtafweersystemen tegen Russische vliegtuigen en raketdragers.” Hun effectiviteit dwong het vijandelijke kamp om luchtbommen vanaf een grotere afstand te lanceren.

Om optimale bescherming tegen luchtraketten te garanderen en zich tegen de Russische luchtvaart te verzetten, ontwerpt Oekraïne momenteel zijn eigen wapens. "Op dit moment is er maar één reactie tegen rondvliegende bommen, en dat is luchtverdediging: je schiet de gevechtsvliegtuigen neer, je schiet de lanceerinrichtingen neer. En dat heeft tientallen keren gewerkt. We begrijpen hoe luchtverdedigingssystemen werken, en Rusland is erg bang voor hen.” bevestigt de Oekraïense president en voegt eraan toe dat het land bezig is met de ontwikkeling van een ander wapen, een nationaal wapen dat geheim wordt gehouden, tegen KAB's [Russische naam voor zweefbommen van 500, 1.500 en 3.000 kilo, noot van de redactie], meldt L' Independent.

(SR and AsD for Tagtik/Source: L’Indépendant/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren