Tagtik

Hoofdverdachte ontvoering Maddie McCann nam mogelijk foto’s

Een nieuwe doorbraak in het onderzoek lijkt er te komen door foto's die de hoofdverdachte van zijn slachtoffer zou genomen hebben.

Al zestien jaar lang leeft de hele wereld mee met de ouders, familie en vrienden van Madeleine McCann. Er is nog weinig hoop om het meisje nog levend terug te vinden, maar toch hoopt iedereen op zijn minst op antwoorden voor de ouders. Zij weten immers nog steeds niet wat er met hun dochtertje gebeurd is.

Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Zestien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is.

De hoofdverdachte voor de verdwijning is nog steeds de 46-jarige Duitser Christian Brückner, een veroordeelde pedofiel die al in Duitsland in de cel zit voor een verkrachting in Praia da Luz, de plek waar Maddie verdween. In 2007 woonde Brückner in de Algarve.

Begraven foto's
Onderzoekers denken nu dat de Duitse hoofdverdachte, Christian Brückner (46), foto’s van Madeleine McCann heeft genomen en deze vervolgens heeft begraven. Dat schrijft de Britse krant The Sun. Die foto's zouden trouwens de directe aaneiding geweest zijn voor de driedaagse zoekactie rond het Portugese Arade-stuwmeer in mei.
De speurders hebben naar eigen zeggen redenen genoeg om aan te nemen dat Brückner in het bezit is van een reeks foto’s van de kleine Maddie. “Ze weten nu dat Brückner gegevensdragers zoals harde schijven en USB-sticks heeft begraven op alle plekken waar hij verbleef, dus daar waren ze naar op zoek tijdens de opgravingen bij het meer (in mei, red.)”, vertelde een bron dicht bij de zaak aan de Britse pers.

Foto's als 'trofee'
Volgens de speurders in het onderzoek had de Duitse hoofdverdachte nog een aantal andere schuilplaatsen en zou hij duplicaten van deze foto’s hebben bewaard, omdat “hij ze als trofeeën wilde houden”. De politie probeert nu te achterhalen waar Brückner zich in de periode rond Maddies verdwijning bevond.

(Skwadra by Tagtik/Picture: FindMadeleineDotCom)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren