Tagtik

Grote barst in rollercoaster bezorgt aanwezigen schrik van hun leven (VIDEO)

Pretpark 'Carowinds' in het Amerikaanse Charlotte, North Carolina, heeft zijn 'Fury 325-achtbaan' tot nader order gesloten nadat een video van een scheur in de constructie viraal ging.

Carowinds zei dat het park "een grondige inspectie" van de achtbaan uitvoert. De rollercoaster zal gesloten blijven totdat de reparaties zijn voltooid.

Een video van de achtbaan in werking, gedeeld door onder meer Associated Press en The New York Times, toont de wagentjes die door een bocht op zijn baan zoeven, met de scheur duidelijk zichtbaar in een van de steunpilaren van de baan. Terwijl de wagentjes met inzittenden over de baan razen, is te zien dat de scheur even uit elkaar gaat.

In een verklaring aan PEOPLE zei de communicatiedirecteur van Carowinds, Courtney Weber, dat het park vrijdag werd gesloten "nadat parkpersoneel zich bewust werd van een scheur in de top van een stalen steunpilaar."

"Het onderhoudsteam van het park voert een grondige inspectie uit en de attractie blijft gesloten totdat de reparaties zijn voltooid", voegde Weber eraan toe. "Veiligheid is onze topprioriteit en we waarderen het geduld en begrip van onze gewaardeerde gasten tijdens dit proces."

Weber concludeerde: "Als onderdeel van onze uitgebreide veiligheidsprotocollen ondergaan alle ritten, inclusief de Fury 325, dagelijkse inspecties om hun goede werking en structurele integriteit te waarborgen."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren