Tagtik

Eddy Snelders plaatste ook verborgen camera in eigen badkamer

Eddy Snelders, de voormalige Rode Duivel, filmde naakte vrouwen zonder hun medeweten in zijn vakantiehuis in de Ardennen. Nu blijkt dat de voetbalcommentator ook een verborgen camera had geplaatst in de badkamer van zijn eigen woning.

De 64-jarige ex-voetballer wordt vervolgd wegens voyeurisme en exhibitionisme.

Justitie beschuldigt hem ervan dat hij in zijn vakantiehuis in de Ardennen een camera heeft verborgen om naakte vrouwen te filmen. De camera was geplaatst zodat hij de vrouwen kon zien toen ze gingen douchen of naar toilet gingen.

Tijdens een huiszoeking in zijn kantoor in Brasschaat, in de regio Antwerpen, vonden onderzoekers een laptop, een harde schijf en geheugenkaarten met daarop beelden die met een verborgen camera waren gemaakt in zijn vakantiehuis.

Er zijn ongeveer twintig mensen, voornamelijk vrouwen en waaronder ook enkele minderjarigen, te zien op de beelden. Zo ook de stiefdochter van Snelders en haar vriendinnen. Snelders was heel genereus en nodigde heel vaak vrienden uit in zijn vakantiehuis, nu blijkt dus waarom.

Eddy Snelders (64) heeft ook in zijn vorige gezinswoning in Brasschaat een verborgen camera geïnstalleerd. Dat blijkt uit het onderzoek.

15 jaar cel?
Tegen Eddy Snelders werd al een onderzoek geopend wegens herhaalde exhibitionistische daden. Op exhibitionisme staat een maximale celstraf van drie jaar als er sprake is van een slachtoffer jonger dan 16 jaar. In de praktijk zijn veroordelingen voor exhibitionisme zeldzaam. Voor voyeurisme met minderjarige slachtoffers onder de 16 jaar kunnen de straffen oplopen tot 15 jaar cel.

(Tagtik/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren