Tagtik

Amerika is zeker: "Rusland zal niet stoppen bij Oekraïne"

De geallieerde opperbevelhebber in Europa, de Amerikaanse generaal Christopher Cavoli, heeft zojuist bevestigd dat Rusland een “chronische bedreiging” voor de wereld vormt. Daarom heeft de NAVO haar oostflank versterkt en haar infrastructuur gemoderniseerd.

“We staan ​​op zijn zachtst gezegd voor moeilijke tijden op het Europese operatietoneel. De meedogenloze en niet-uitgelokte oorlog van Rusland heeft Oekraïne al meer dan twee jaar geteisterd. De Russische strijdkrachten vernietigen steden en doden onschuldige mensen op een schaal die we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben gezien. (...) Rusland is niet van plan te stoppen in Oekraïne. Rusland vertegenwoordigt een chronische dreiging”, aldus de heer Cavoli, volgens een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Hij uitte zijn bezorgdheid over “met elkaar verweven strategische partnerschappen” tussen Rusland, China, Iran en Noord-Korea, gericht op “het uitdagen van de bestaande orde”, die “diep in strijd zijn met de nationale belangen van de Verenigde Staten”.

(SR and FM for Tagtik/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren