Tagtik

"Misschien wel mijn mooiste overwinning"

Wout van Aert voerde woensdag in de Belgische driekleur een impressionant nummertje op in de Tour de France. De 26-jarige Belg van Jumbo-Visma schreef wielergeschiedenis en kroonde zich tot koning van de Mont Ventoux.

De Belgische kampioen was dan ook uitgeput én door het dolle heen nadat hij de finishlijn als eerste overschreed op de kale berg. "Ik ben sprakeloos. Ik verwachtte niet om deze etappe te winnen aan het begin van deze Tour", was de eerste reactie van van Aert, die zo al voor de derde Belgische ritoverwinning in deze Tour zorgde.

"Gisteren geloofde ik er wel al wat meer in, we wilden echt in de vlucht zitten vandaag. Het is de meest iconische klim in de wielerwereld. Het is misschien wel mijn beste overwinning ooit." Er zaten enkele sterke klimmers in de vlucht. "Zij zagen ook af. Het was een zwaar gevecht om in de vlucht te geraken. Alaphilippe had daar al veel krachten verloren. Maar als je erin gelooft, is alles mogelijk."

"Het is natuurlijk emotioneel. Persoonlijk haalde ik mijn niveau niet in het begin van deze Tour, dat was heel moeilijk. We hebben ook al zoveel ongeluk gehad binnen de ploeg. Vandaag verloren we nog Tony Martin na een val."

"Als je gemotiveerd blijft en er ook blijft in geloven, dan zal het op een dag wel lukken", luidden de inspirerende woorden van ritwinnaar van Aert.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sporza/Picture: Facebook Le Tour de France)

Ook dit kan u interesseren