Tagtik

Legt Pogacar Tour al in beslissende plooi?

Eerste bergetappe in de Tour de France en Tadej Pogacar maakt zijn favorietenrol meteen waar. De Sloveen raapte een voor een de vroege vluchters op en maakte zelfs nog kans op de dagzege. Is de Tour nu al beslist? "Vanmorgen zei ik nog dat ik wel zou zien hoe het zou gaan vandaag.", aldus de Sloveen. 

Pogacar reed iedereen op een hoopje op de laatste twee beklimmingen van de dag. "Overal zag je renners. Op een bepaald moment zat ik in de ontsnapping, daarna weer niet. Ik voelde me goed in dit weer, het voelde goed. En toen zei ik tegen m’n ploegmakkers om de race open te breken, dus dan hebben we dat gedaan. Iedereen heeft afgezien. Formolo, Costa en McNulty hebben fantastisch werk geleverd. Dan heb ik m’n snelheid verhoogd en dan was het zaak om dat vast te houden tot aan de streep.", klinkt het.

De concurrentie moest passen wanneer Pogacar in de aanval ging. "Ze dachten dat ze ons konden breken als een team. Ik had meer aanvallen verwacht, maar die bleven uit. Uiteindelijk hadden zij meer last van gisteren, én van de regen. Vandaag hebben we bewezen dat we een heel sterk team hebben.", besluit Pogacar. (Skwadra by Tagtik/Source: Sporza)

Ook dit kan u interesseren