Tagtik

Het vreemde avontuur van Philippe Gilbert na de Tourrit van woensdag

Woensdag kregen de renners in de Ronde van Frankrijk een van de moeilijkste ritten van deze editie voor de wielen geschoven, de 17e rit die eindigde met de beklimming van de Col du Portet. Philippe Gilbert kwam een heel eind na de winnaar Tadej Pogacar over de finish, met een achterstand van meer dan een halfuur.

Zoals gebruikelijk is, keerde Gilbert na het overschrijden van de aankomstlijn meteen om en daalde hij de col af op weg naar de ploegbus of het hotel. Hij maakte de afdaling in het gezelschap van Christopher Froome en Christopher Juul-Jensen toen een wielertoerist die enkele meters voor hen uitreed een zware val maakte.

Voor de microfoons van de RTBF deed Gilbert zijn verhaal: "Op een col gebeuren heel wat rare dingen. Toen ik aangekomen was, keerde ik om om terug naar beneden te rijden. Ik volgde in het spoor van een wielertoerist die een bocht miste en een twintigtal meter in de diepte viel", zo legt hij uit.

"Ik ben gestopt met Chris Froome en Christopher Juul-Jensen om hem te helpen. De pers heeft daar geen weet van, maar ik verloor gisteren (woensdag) bijna twintig minuten door die man te redden. We hebben de hulpdiensten erbij geroepen, want de man was er niet al te best aan toe. Ook zulke dingen maken we mee in de Tour", aldus de man uit Remouchamps.

 

(DC/Picture : Brent Olson via Pixabay)

Dirk Coppens

Dirk Coppens

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren