Tagtik

De straffe Strava-cijfers van van Aert op de Mont Ventoux

Wout van Aert heeft woensdag op impressionante wijze de elfde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Belgische kampioen was de hele dag in de aanval en zegevierde na een indrukwekkende beklimming van de Mont Ventoux in Malaucène.

Van Aert deelde zijn indrukwekkende cijfers op Strava. De 26-jarige renner van Jumbo-Visma had exact 1 uur nodig om de Kale berg langs de harde kant van Bedoin op te rijden. Door die fenomenale inspanning komt hij op een 9e plaats in het Strava-klassement. De Sloveen Tadej Pogacar staat echter sinds woensdag op nummer één. De gele truidrager reed naar boven in slechts 57 minuten en 16 seconden. Dat wil zeggen dat hij dit aan een fenomenale snelheid van 21 km per uur deed.

KOM in de laatste afdaling
Wout van Aert kwam als eerste boven op de Ventoux en moest vervolgens tijdens de afdaling 1 minuut en 15 seconden verdedigen op eerste achtervolgers Kenny Elissonde en Bauke Mollema. Van Aert startte de afdaling furieus en boekte een KOM (King Of The Mountain) in het eerste deel van de afdaling. Tussen de Mont Ventoux (1.909m) en Mont Serein (1.450 m) knalde hij naar beneden tegen 73,3 km/u. Een toptijd waarmee hij meteen naar plek 1 van de tabellen schiet.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Bicyclean)

Ook dit kan u interesseren