Tagtik

Xabi Alonso blijft bij Leverkusen: de cijfers geven hem gelijk

De beslissing van Xabi Alonso om zijn avontuur bij Bayer Leverkusen voort te zetten, getuigt van zijn vernieuwde toewijding aan de langetermijnstrategie van de club. Deze continuïteit bevordert de ontwikkeling van zijn tactische benadering en zorgt voor stabiliteit binnen het team. Alonso's tactische vaardigheden en wedstrijdbeheer zijn waarschijnlijk de sleutelfactoren die de huidige prestaties van het team verklaren.

Laten we de cijfers van Bayer Leverkusen dit seizoen eens nader bekijken, want ze zijn best indrukwekkend!

© Eye of The Game

 

 

 

 

 

 

 

 

Bayer Leverkusen getuigt van een uitzonderlijke evenwicht! Deze opmerkelijke cijfers illustreren de kracht van het team, zowel thuis als uit, met hetzelfde percentage behaalde punten buiten hun eigen vertrouwde omgeving als in hun eigen stadion. Het aantal gescoorde doelpunten is hoog, terwijl het aantal tegendoelpunten relatief laag is, wat duidt op een perfecte balans tussen aanvals- en verdedigingsstrategieën. Geen enkele nederlaag in 26 wedstrijden is een zeldzame prestatie. Op de ranglijst staat Bayern 10 punten achter met nog 8 wedstrijden te gaan. Het is duidelijk dat de titel zo goed als binnen is…

© Eye of The Game

 

 

 

 

 

 

Dit overzicht toont ons de tactische aanvallende statistieken van Bayer Leverkusen onder Xabi Alonso. De cijfers laten zien dat het team voornamelijk een "Geplaatst Dominant Spel" (48%) gebruikt, wat duidt op een voorkeur voor controle over het spel en een methodische opbouw van de aanvallen. Het "Snel Dominant Spel" wordt in 21% van de gevallen gebruikt, wat aangeeft dat er aanzienlijk gebruik wordt gemaakt van de overgang van controle naar speelsnelheid. De "Stilstaande fasen" bieden een alternatieve optie en een troef om gecompliceerde wedstrijden naar hun hand te zetten.

Ten slotte wordt "Snelle omschakeling" het minst gebruikt met 11%, wat een teken kan zijn van een lagere focus op balherstel en onmiddellijke transitie of van een vermogen om de bal te behouden, waardoor de behoefte aan omzetting vermindert. Deze statistieken onthullen een evenwichtige benadering met een voorkeur voor een bedachtzaam en gecontroleerd spel.

Het is duidelijk dat Alonso tot nu toe opmerkelijk werk heeft verricht met dit team van Bayer Leverkusen.

Nu is het slechts een kwestie van vol te houden tot het einde van het seizoen om de titel in de Bundesliga te veroveren.

(Eye of the Game met Tagtik /Afbeelding en infographic: Eye of the Game)

Eye of the Game analyseert elke week duizenden doelpunten om relevante gegevens te produceren om het speelmodel van elke club te ontcijferen en om met zekerheid de sterke en zwakke punten van spelers in 37 competities en internationale competities te identificeren. Eye of the game bedient de media, clubs en spelersmakelaars en is een gerespecteerde speler in de voetbalwereld.

Ook dit kan u interesseren