Tagtik

UEFA beslist: 26 spelers in EK selectie

Het uitvoerend comité van het Europese bestuursorgaan heeft besloten om de spelerslijst voor het volgende EK uit te breiden van 23 naar 26 spelers.

De leden van het Uitvoerend Comité van de UEFA besloten deze vrijdagmiddag om de spelerslijsten voor het Europees Kampioenschap in Duitsland deze zomer (14 juni – 14 juli) uit te breiden van 23 naar 26 spelers. Zoals verwacht was dit in lijn met de aanbevelingen van het UEFA comité voor nationale teamcompetities, dat op 22 april met een zeer krappe meerderheid voor deze oplossing stemde. Alle spelers kunnen op het wedstrijdformulier en op de bank verschijnen.

De baas van de Franse voetbalbond Philippe Diallo, die het comité voorzit, was voorstander van het behoud van de 23-koppige selectie, wat ook de voorkeur had van Didier Deschamps, de coach van het Franse elftal. Maar in het geval dat er toch 26 spelers in de selectie komen, wilde Deschamps dat alle spelers in elke wedstrijd ingezet kunnen worden, zonder dat er spelers in de tribune hoeven te zitten.

(Etienne Moatti/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren