Tagtik

Real Madrid trapt nog eens flink na

Volg hier alles over La Liga

Meer nieuws over Real Madrid

Wat de voorbije weken al in de lucht hing en wat ook logisch leek na de 5-1 pandoering in Camp Nou, werd maandagavond bevestigd: Julen Lopetegui kreeg zijn C4 als trainer van Real Madrid.

Het vormt een triest dieptepunt in een reeks van bewogen gebeurtenissen sinds de Koninklijke, precies 158 dagen geleden zijn dertiende winst in de Champions League pakte: het vertrek van trainer Zinedine Zidane, het wegplukken van Lopetegui bij de Spaanse nationale ploeg aan de vooravond van het WK, het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus, het verlies in de Europese Supercup tegen Atlético en de pandoering van Barcelona.

Een opvolger voor Lopetegui is er nog niet: de eisen van Antonio Conte, die verwacht werd als nieuwe trainer bij Real, liggen te hoog. Zo zou hij een langer contract dan de voorgestelde 1,5 jaar willen en ook zijn eigen technische staf willen samenstellen.

In het officiële bericht waarin het ontslag van Lopetegui wordt gemeld, staat een opmerkelijke passage die zelfs in de huiskrant Marca als 'flink natrappen' wordt bestempeld. "Het bestuur is van mening dat er een grote wanverhouding is tussen de kwaliteit van de kern van Real Madrid, met 8 spelers die genomineerd zijn voor de volgende Gouden Bal, wat nooit eerder is gebeurd in de geschiedenis van de club, en de behaalde resultaten", zo staat er geschreven.

"Een beschamend bericht met weinig stijl en een groteske toespeling op de acht kandidaten voor de Gouden Bal, zonder enige vorm van zelfkritiek voor de sportieve planning", zo plaatst Marca op de voorpagina van de dinsdageditie.

(DC/Source: Marca/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren