Tagtik

Djokovic moet passen voor Madrid

Net als vorig jaar slaat nummer 1 van de wereld Novak Djokovic de Madrid Masters 1000 over en gaat hij zich concentreren op het toernooi van Rome (6-19 mei) om zich voor te bereiden op Roland Garros.

Een week geleden werd hij in de halve finale van de Monte-Carlo Masters 1000, pas zijn derde toernooi dit jaar, verslagen door Casper Ruud.

Novak Djokovic ziet zich genoodzaakt zich terug te trekken uit de Madrid Masters 1000, het toernooi dat woensdag begint. Deze terugtrekking komt niet onverwacht en werd zaterdag bevestigd door de Servische journalist Sasa Ozmo. Vorig jaar moest de 36-jarige Serviër zich ook al terugtrekken uit het Spaanse toernooi vanwege ongemak aan zijn rechterelleboog. Dat weerhield hem er niet van om een paar weken later Roland Garros te winnen.

Naar verwachting zal de nummer 1 van de wereld opnieuw naar Rome afreizen (6-19 mei) om zich voor te bereiden op het Franse grandslamtoernooi (26 mei-9 juni). In zijn afwezigheid neemt de Italiaanse Jannik Sinner, de nummer 2 van de wereld, de nummer 1 plaats in Madrid over en gaat de Franse Luca Van Assche, de eerste op de wachtlijst, rechtstreeks naar het hoofdtoernooi.

(Luc Herincx/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren